Ce este succesul?

Succesul este să obții tot ceea ce ai vrut, ți-ai atins obiectivele sau ți-ai îndeplinit planurile și te trezești dimineața simțindu-te victorios, mai degrabă decât simțindu-te învins.

Sentimentele pe care le aduce succesul te vor face să mergi cu mândrie pe străzi cu capul sus în timp ce ești fericit și mulțumit.

Cum să ai succes în viață??

Contrar credințelor obișnuite, nu există oameni cu succes sau fara succes, dar în schimb, există oameni care au potențialul de a reuși și care fac lucruri care îi ajută să-și realizeze acest potențial și există oameni cu același potențial care nu fac aceste lucruri.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a reuși este să faci exact ceea ce au făcut oamenii de succes. Când parcurgi toate informațiile de mai jos, vei dobândi mentalitatea unei persoane de succes și acest lucru te va ajuta să atingi succesul.

Ce mă face să nu am succes?

Dacă vrei cu adevărat să ai succes, atunci ar trebui să ai o înțelegere solidă a anumitor concepte despre succes,  sa știi care dintre ele îți pot limita potențialul și care te împiedică sa reușesti.

Oamenii de succes evită aceste concepte dăunătoare și ar trebui sa le insușești:

• Convingerile false: Convingerile false sunt idei incorecte pe care le ai despre ceva sau despre tine. Un exemplu de credință falsă ar putea fi „Nu pot găsi niciodată un loc de muncă într-o astfel de țară”. Convingerile false acționează ca limitări ale potențialului tău adevărat și deci ale succesului tău. A scăpa de convingerile false și a cunoaște mai multe despre ele este cea mai importantă sarcină pe care ar trebui să o ai dacă ești serios în ceea ce privește succesul. Convingerile false nu numai că îți pot limita potențialul, dar îți pot chiar ruina viața. Unii oameni rămân blocați ani de zile după o despărțire doar pentru că au câteva credințe false despre dragoste pe care le-au dobândit de la mass-media.

•  A permite factorilor externi să preia controlul: Acesta este modul de gândire care face o persoană să presupună că tot ceea ce i se întâmplă este rezultatul unor factori externi. De exemplu: a spune că un examen a fost prea greu atunci când nu te-ai descurcat sau a pretinde că rata ridicată a șomajului este motivul pentru care nu-ți găsești un loc de muncă, sunt doar două exemple elocvente.

 Partea inversă a acestui mod de gândire este controlul intern, care te face să crezi că ești responsabil și controlezi tot ceea ce ți se întâmplă. Niciunul dintre oamenii de succes nu au lasat controlul pe seama factorilor externi, deci dacă ești serios în legătură cu succesul, ar trebui să învățați cum să-ți schimbi modul de gândire, de la a fi bazat pe controlul extern la a fi bazat pe un control intern.

• Lipsa de perseverență: După ce ai eșuat o dată sau de mai multe ori, ți-ai pierdut speranța, este bine să știi care-ți sunt calitățile și abilități. Singurii oameni care reușesc în viață sunt cei perseverenți. Cei care continuă să lucreze până la capăt,  până obțin ceea ce vor, chiar dacă totul a fost împotriva lor și chiar dacă au eșuat de mai multe ori.

• Lipsa flexibilității: Flexibilitatea este capacitatea de adaptare la condițiile externe. Este capacitatea de a încerca altceva sau o altă metodă atunci când metoda curentă eșuează. Cu cât ești mai flexibil, cu atât te vei adapta mai bine la schimbări, cu atât mai mult șansele tale de succes vor fi mai mari.

• Lipsa planificării: dacă nu ai obiective sau planuri, atunci vei face parte din planurile altor persoane. Dacă nu intenționezi să fii liderul echipei la locul de muncă, atunci altcineva din echipa o va face în locul tău. Dacă nu intenționezi să obții acel loc de muncă bine plătit, atunci altcineva care a planificat și s-a luptat va lua locul- practic vei fi măturat de oamenii care acționează. Ei vor ocupa posturile, vor face bani și vor câștiga faimă în timp tu vei fi doar spectator. Planificarea este elementul esențial în trusa instrumentelor

de succes.

• Lipsa încrederii în sine: dacă nu ai încredere în tine, cel mai probabil ești prea timid să-ți prezinți ideile și poți renunța la visurile tale imediat ce ți se spune că nu sunt viabile. Probabil te temi să-ți asumi orice risc și ignori multe oportunități care te-ar ajuta să atingi succesul.

• Dacă-ți lipsesc resursele: Nu te păcăli gândindu-te că-ți lipsesc resursele, dar,  dacă ești serios în privința succesului, il vei atinge fără a avea resurse. Acest site web este unul dintre exemplele de afaceri de succes care nu au necesitat resurse la început.

• Frici legate de succes: tipurile de frici care-ți pot afecta capacitatea de a reuși sunt: frica de eșec și frica de succes. Chiar dacă ambele par a fi opuse, totuși, pot avea același efect asupra ta, care te împiedică să încerci și te duce astfel, la eșec. Dacă dorești să te confruntați cu frica de succes, consultă acest articol, în același timp, dacă dorești să înfrunți frica de eșec, recitește acest articol.