Nu poți dormi noaptea?

Probleme cu somnul?
Nu, nu este ceea ce crezi.

Primul lucru pe care îl vei spune când îi spui cuiva că nu poți să dormi noaptea este să taie aportul de cafeină. Chiar dacă acest sfat și multe altele, cum ar fi dormitul într-o cameră întunecată sau citirea unei cărți, pot contribui la îmbunătățirea calității somnului, există și alți factori care distrug calitatea somnului pe care puțini oameni îi cunosc.

Sunt destul de sigur că ai experimentat zile în care ați rămas la pat ore întregi, chiar dacă ați făcut toți pașii pe care oamenii i-au recomandat să-și facă un somn bun. Iar explicația de aici este simplă, uneori există anumite motive psihologice care vă pot împiedica să dormi bine, chiar dacă ai făcut totul corect.

5 motive șocante de ce nu puteți dormi noaptea

  1. Pentru că vă țineți ocupat dimineața: majoritatea oamenilor urmează sfaturile de auto-ajutorare superficiale, cum ar fi păstrarea afecțiunilor ocupate sau repetate pentru a vă simți bine. Problema când fugiți de o problemă, păstrându-vă ocupat, este că mintea voastră vă va aminti repede de îndată ce încercați să dormiți. Da, puteți scăpa dimineața, făcând niște lucruri sau întâlniți prieteni, dar în noaptea în care mintea voastră vă va tortura cu problemele pe care ați încercat să le scăpați.
  2. Deoarece temerile tale se transformă în fantome: În articolul meu precedent Unde provin fantomele, i-am explicat cum mintea ta poate transforma temerile vieții pe care nu le poți confrunta în obiecte fizice, cum ar fi fantomele. Făcând asta, mintea voastră vă va permite să aerisiți unele dintre fricile voastre, fără a vă lăsa să vă confruntați cu problemele reale care le-au provocat.
  3. Pentru ca nu raspunzi la grijile tale: In cartea mea, Ghidul final de depasire a depresiei am spus ca ingrijorarea este o emotie pe care mintea ta o foloseste pentru a atrage atentia asupra unei probleme importante care trebuie rezolvata. Dacă ați încercat să vă depășiți îngrijorarea prin băut sau chiar exercițiu, atunci îngrijorarea vă va bântuie noaptea până când veți oferi soluții de viață reală.
  4. Pentru ca nu stai singuri in timpul zilei: Daca nu stai singur timp de 30 de minute in fiecare zi sa te gandesti la problemele importante de viata pe care le treci, atunci mintea ta ar putea aduce toate aceste probleme imediat ce tu du-te la culcare.
  5. Pentru ca nu vreti ca maine sa vina: Daca va urati slujba sau aveti o zi oribila a doua zi dimineata, atunci mintea voastra ar putea juca trucul de a va tine treaz doar pentru a va salva din ziua urmatoare.

Deci, care este soluția?

Majoritatea oamenilor nu iau în serios înțelegerea de sine în mod serios și de aceea suferă de tot felul de probleme psihologice fără să știe calea de ieșire.

Dacă știți cum să utilizați o mașină, utilizați un computer și instalați cel mai recent software pe un telefon mobil, dar nu aveți nicio idee despre depanarea propriului dvs. minte, atunci trebuie să puneți o greutate mult mai mare pentru înțelegerea de sine.

Mai mult de 50% din soluția oricărei probleme psihologice este știind ce se întâmplă dacă ați rămas fără cusur, atunci problema ar putea rămâne acolo pentru o perioadă foarte lungă de timp.