Nu ar trebui ziua de naștere să fie veselă?

Ziua ta de naștere este sărbătorirea zilei când ai venit pe această planetă. Măcar din acest motiv și tot pare logic să nu te simți rău în acea zi. Indiferent de ceea ce crezi despre tine, vei avea în continuare acea parte din interiorul tău, care te face să te simți mândru de tine și de ziua în care te-ai născut.

Deci, câteodată te simți deprimat în ziua ta de naștere? Și de ce poate începe această fază depresivă cu câteva zile înainte de a sărbători ziua de naștere? Și de ce unele persoane văd acea zi ca fiind fericită, în timp ce altele văd opusul?

Am spus mai devreme că emoțiile noastre se schimbă pe baza percepției noastre despre evenimente și nu pe baza evenimentelor înseși. Dacă mintea voastră a înregistrat anumite concluzii inconștiente despre un eveniment, atunci acest eveniment va fi asociat cu acele emoții bazate pe rezultatul acelor gânduri. Pare confuz? Iată explicația:

3 motive pentru care ești deprimat de ziua ta de naștere

  1. Cât de departe sunt de obiectivele mele ?: Dacă ai petrecut ceva timp gândindu-te la ce ai realizat sau nu în viață, mintea ta va continua să se gândească la acest subiect la nivelul inconștient, și îți va răspunde cu concluziile pe care le-a tras sub formă de emoții . Dacă mintea ta crede că îmbătrâniți fără a vă atinge unul dintre obiectivele tale importante, atunci rezultatul ar putea fi o dispoziție depresivă în ziua de naștere, deoarece este ziua care va marca pierderea unui alt an nefolositor.
  2. Cat de multă apreciere am primit: Chiar daca nu te-ai gândit niciodată în felul ăsta, mintea ta poate folosi ziua ta de naștere pentru a măsura dragostea oamenilor pentru tine. Numărul de apeluri, mesaje și chiar cadouri pe care le obțineți poate fi folosit de mintea ta pentru a măsura nivelul iubirii oamenilor pentru tine. Dacă nu ești apreciat așa cum te-ai așteptat în acea zi, atunci ai putea concluziona în mod eronat că oamenii nu te iubesc și astfel poți deveni deprimat.
  3. A trecut termenul limită ?: Tindem să ne gândim mereu la termenele limită chiar și atunci când vine vorba de obiectivele de viață care ar trebui să vină în mod natural. De exemplu, multe femei se așteaptă să se căsătorească la o anumită vârstă și astfel crescând în timp ce rămân singure, pot fi foarte depresive pentru ei, mai ales dacă au crezut că au trecut deja de vârsta de căsătorie pe care au urmat-o (de asemenea, de ce ne temem să creștem).

Dar de ce unele zile de naștere sunt mai depresive decât altele?

De ce este ziua de 25 de ani, de obicei mai șocantă decât a 26-a?

Și de ce este ziua de naștere de 30 de ani, de obicei mai emoționantă decât a 31-a sau a 32-a?

De când eram copii, am fost învățați să împărțim timpul în anumite faze. De exemplu: dacă ceasul arată ora 2:07, atunci te vei gândi automat la 2:10 și același lucru este valabil pentru vârsta ta.

Cand vei împlini 27, vei începe să crezi că ești foarte aproape de 30 și când vei împlini 24 vei crede că ai aproape 25 de ani.

A 25-a aniversare este, de obicei, un punct de control foarte emoțional pentru mulți, deoarece marchează sfârșitul primului trimestru al unui secol. Desigur, nu toți oamenii privesc timpul în același mod, dar important este că modul în care o persoană percepe timpul este factorul major care determină modul în care el se va simți de ziua sa de naștere.