De ce ești încă prins în trecut?
Alegerea este întotdeauna …motivul.
Cea mai mare parte din ei cred că sunt blocați din cauza trecutului lor.
Îi întrebi de ce nu fac progrese în viață și încep să arate cu degetele spre copilăria dificila, părinți abuzivi și un trecutul neplăcut.

În articolul “De ce majoritatea psihologilor nu ajută cu adevărat”, există o explicatia “de a eticheta persoanele cu anumite tulburări, apoi de a le încuraja să creadă că nu există nicio ieșire”.

Nu este ceva neobișnuit în zile noastre să găsești o persoană care crede cu tărie că va trăi totdeauna o viață proastă, doar pentru că a fost abuzată sau maltratată în copilarie.

Și, desigur, această tendință este o prostie totală, deoarece nu se bazează pe nimic altceva decât pe lipsa de cunoștințe.
Odată ce îți dai seama că orice lucru rău care s-a întâmplat în trecut, el poate fi inversat prin fixarea prezentului, atunci vei fi eliberat.

De exemplu, persoanele maltratate de părinți până când cred că nu au valoare. Într-un astfel de caz, nimeni nu-i poate învinui …nu au fost responsabili pentru asta. Cu toate acestea, e necesar a lucra la încrederea în sine și a ajunge să se simta bine din nou.

De ce ești încă prins în trecutul tău?Si dacă problema este atât de simplă, atunci de ce atât de mulți oameni au rămas prinși în trecut?

Când se întâmplă un eveniment rău unei persoane, încerca rapid să găsească o explicație. Creierul uman a fost conceput în așa fel încât urăște incertitudinea și, prin urmare, cere întotdeauna explicații pentru lucruri care nu-i sunt clare. Acesta este motivul pentru care ai tendința să te gândești mult la oamenii misterioși sau la cei care îți trimit semnale mixte.

Acum, deoarece problemele din trecut sunt probleme mari, facem tot posibilul să găsim explicații pentru ele și de aici începe problema. În loc să ne dăm seama că avem de-a face cu oameni instabili, cu oameni care au nevoie de ajutor sau chiar de psihopați, presupunem rapid că problema este cu noi.
Tocmai de aceea, atât de mulți oameni își pierd încrederea în sine judecand totul prin prisma trecutului lor dificil. Ei presupun că ceva nu era în regulă cu ei și de aceea au fost maltratați. Când o persoană începe să gândească astfel, judecand prin prisma trecutului său, considera că problema a fost in el și nu in ceilalți.

Cum să te eliberezi de trecut?
Pentru a te elibera de trecutul trebuie să faci acești pași simpli:

• 1) Dă-ți seama că nu ai fost tu: primul lucru pe care trebuie să-l faci, pentru a te elibera de trecutul, este să-ți dai seama că nu ai fost responsabil pentru abuzurile care ți s-au întâmplat în trecut. Odată ce constientizezi aceast fapt, o mare parte din încrederea în sine va reveni.

• 2) Asumați  responsabilitatile pentru propria viața:  În loc să-ti pui etichete ciudate sau să presupui că ai devenit defect din cauza trecutului ….convingete că exista opțiunea de a repara lucrurile și de a-ti îmbunătățiți viața. Da, trecutul a fost rău și nu esti responsabil pentru acesta, dar esti responsabil pentru alegerile pe care le vei face de acum inainte.